Kastanje-paddestoelensoep met knolselderij

324 kcal
300 g groente

Wat deze soep zo bijzonder maakt zijn de tamme kastanjes. Tamme kastanjes zijn herkenbaar aan het puntje aan de bovenkant en zijn eetbaar (in tegenstelling tot de ronde, wilde kastanjes). Op de een of andere manier eten we niet zo vaak kastanjes en zien we het meer als een luxe-product. Dat is jammer, want ze zijn heel voedzaam en barsten van de vitamines. Het voordeel van voorgekookte kastanjes is dat je ze niet hoeft te pellen. Daarnaast kun je ze lekker snel bereiden.

Kastanje-paddestoelensoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
  • 150 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 100 g Gekookte kastanjes Herkomst: Concept Fruits
  • 70 ml Boeren crème fraïche Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 600 ml Groentebouillon
  • 1 g Bakolie (of roomboter)
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd in kleine blokjes. Snijd de voorgekookte kastanjes klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een ruime soeppan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak al omscheppend 3 minuten mee (bewaar een paar mooie plakjes voor de garnering).
  3. Doe de knolselderij en kastanjes erbij en schep alles goed om. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt 20-25 minuten zachtjes koken. Check met een vork of de knolselderij gaar is en schep wat knolselderijblokjes uit de soep. Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst extra water toe als je de soep te stevig vindt.
  4. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de rest van de kastanjechampignons al omscheppend 3-4 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  5. Schep de soep in mooie borden of kommen. Klop de crème fraîche los met een beetje water, zout en peper en druppel dit over de soep. Garneer de soep met de knolselderijblokjes en gebakken kastanjechampignons.
TIP
De soep is ook erg lekker met wat krokante croutons. Of een plukje kiemen zoals tuinkers of purple kers.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezin9 maandenVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie324 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker2 g
Vet15 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit8 g
Vezels15 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten