Kapucijnersalade met makreel

Kapucijnersalade met makreel en ijskruid

| 558 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Glutenvrij, Lekker snel, Lactosevrij, Afvallen, Gezin, Koolhydraatbewust, Variatie
Ei
Mosterd
Vis
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st SlaHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 400 g WortelsHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Verse kapucijnersHerkomst: Lukassen
  • 200 g Gerookte makreelfiletHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
  • 10 g IJskruidHerkomst: marc.

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 ml (Soja)yoghurt
  • 1 el Mayonaise

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui heel fijn. Was en rasp de wortels. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.
  2. Breng een steelpan met een klein laagje water aan de kook. Haal de kapucijners uit de peul en kook ze zonder zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet het water af.
  3. Klop de mayonaise en yoghurt door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de kapucijners, wortels en ui door de saus en laat even intrekken.
  5. Spreid de sla uit op een mooie schaal. Leg de rest van de groenten erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade. Garneer met het ijskruid.
TIPDeze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.

II

Een lekker verfrissende salade met onder andere gerookte makreel, kapucijners en een prachtig plantje, namelijk ijskruid. Wanneer de zon op de blaadjes schijnt, zie je de kristallen glinsteren. De jonge, knapperige malse bladeren hebben een licht zure en zoute smaak en zijn een lust voor het oog. Zowel de steel als het blad zijn eetbaar. Ijskruid is bovendien gezond. Het bevat nauwelijks calorieën en het bevat veel vitamine A, C, kalium, calcium en foliumzuur.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie558 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker19 g
Vet35 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit28 g
Vezels15 g
Zout1.2 g

Allergenen informatie

Ei
Mosterd
Vis
Peulvruchten