500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
1 st KropslaHerkomst: Heerlijke Oogst
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq304 g
Water15,7 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Spreid uit uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de sla en laat goed uitlekken. Snijd de sla in reepjes. Was de tomaat en snijd in partjes.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui met de vegan kebab bruin en gaar.
Maak een sausje van de soja yoghurt en olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla en tomaat erover en schep de vegan kebab erop. Maak af met de knoflooksaus.
TIPUiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf nog wat vegan kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.
II
Deze schotel van aardappelfriet met een topping van vegan kebab, tomaat en sla is onze eigen versie van het welbekende frietje kapsalon. Het hoeft niet eens netjes, als je maar laagjes maakt zodat de smaken goed kunnen mengen. We gebruiken vegan kebab van LikeMeat.
'In samenwerking met Lisa Steltenpool'