Kalfsvlees met chutney gegrilde aubergine en pompoen

503 kcal
0 g groente

Het kalfslapje wordt geleverd door ‘EcoFields’ uit Wekerom (vlakbij het Nationale park de Hoge Veluwe). EcoFields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu. De kalveren hebben volop bewegingsvrijheid en gaan dagelijks naar buiten. Door natuurlijke voeding zoals grassen, mais, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wordt het kalfsvlees mooi rosé van kleur (biologisch vlees kan nooit blank zijn). Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Kalfsvlees met chutney

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 0.5 st Oranje pompoen Herkomst: overesch
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
  • 3 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 25 g Rozijnen Herkomst: ekomenu maatwerk
  • 2 g Kalfslapje Herkomst: ecofields
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • 1 el (Appel)azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal).
  2. Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees en laat daarbij de schil heel. Leg de aubergine met het vruchtvlees naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper en plaats voor 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de aubergine heel zacht is.
  3. Was de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in dunne plakken of blokjes. Was de courgette en snijd in stukken. Pel de knoflook. Hussel de groenten met tijm en een beetje olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Plaats bij de aubergine in de oven totdat de groenten lichtbruin, zacht en gaar zijn (circa 25 minuten).
  4. Voor de chutney: pel en snipper de ui. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verwarm bakolie in een steelpan en fruit de ui met de rozijnen op een laag vuur totdat alles zacht is. Voeg een klein scheutje (appel)azijn toe. Je kunt desgewenst de saus pureren.
  5. Dep het kalfsvlees droog met een keukenpapiertje. Verhit bakolie in een koekenpan en schroei het kalfsvlees aan weerszijden kort aan. Temper het vuur en bak het vlees circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer het kalfsvlees met de chutney en de geroosterde groenten ernaast.
TIP
Houd je van pit? Strooi dan wat chilivlokken over de groenten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenLactosevrijGlutenvrijAfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie503 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker31 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Rund

Vergelijkbare recepten