9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin, Glutenvrij, Afvallen, Lactosevrij, Lekker snel
KorianderRundPaprikaMosterd
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
1 st Groene paprikaHerkomst: Solid
150 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st UiHerkomst: TVA Organics
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
180 g Voorgegaard kalfsvlees
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el (Gerookt) paprikapoeder
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Pel de ui en snijd in partjes. Was de wortel en snijd in hele dunne plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, wortel en paprika enkele minuten op een hoog vuur. Was de tomaat, snijd klein en bak mee. Breng op smaak met paprikapoeder. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes smoren.
Snijd het kalfsvlees in grove stukken en doe het met de jus in de pan bij de groente. Verwarm mee op een middelhoog vuur en serveer met de rijst.
TIPOok erg lekker met laurierblad.
II
Het gerecht van vandaag staat lekker snel op tafel. En dat met stoofvlees! Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak.