Variatie, Glutenvrij, Lactosevrij, 9 maanden, Eiwitrijk, Gezin, Seizoen
KorianderRundSelderijMosterd
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
0.5 st KnolselderijHerkomst: In de Wind
70 g Tomatenpuree
180 g Gegaard kalfsvlees
500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
2 el Tijm
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq5.737 g
Water72 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet het water af en laat uitdampen.
Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
Doe de tomatenpuree erbij en bak enkele minuten mee. Verdun de saus met een scheutje water en breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
Snijd het voorgegaarde kalfsvlees klein en verwarm samen met de kalfsjus 5 minuten mee met de knolselderij.
Serveer de knolselderijstoof met de gekookte aardappels ernaast.
TIPJe kunt de aardappels ook opbakken als je dat lekkerder vindt. De stoofpot is ook lekker met een scheutje rode wijn.
II
Ook het gerecht van vandaag staat in ongeveer een half uur op tafel. En dat met stoofvlees! Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak. Ons kalfsvlees komt van Ecofields uit Wekerom.