Kalfssaucijs met gebakken spruiten en aardappel-pastinaakpuree
Nog geen reviews
847 kcal
0 g groente
Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Spruitjes zijn de meest vitaminerijke wintergroente en zijn rijk aan vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en kalium.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Eerste
- 200 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 200 g Kalfssaucijzen Herkomst: ecofields 200 g
- 300 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Boen of schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken. Schil de pastinaak. Snijd de aardappelen en de pastinaak in kleine blokjes en kook ze samen in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en bewaar wat kookvocht.
- Verhit ondertussen een koekenpan. Schenk er 1/2 van de olijfolie (om in te bakken) in en bak de saucijzen rondom bruin. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat ze in 20 minuten gaar worden.
- Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd doormidden. Kook de spruiten in 10 minuten beetgaar. Spoel af met koud water om de garing te stoppen.
- Stamp de aardappelen en pastinaak en wat kookvocht met een pureestamper. Breng op smaak met zout, peper.
- Zet een wok op het vuur. Schenk er 1/2 van de olijfolie (om in te bakken) in en rooster de geblancheerde spruiten en walnoten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de saucijzen met de pastinaakpuree en de spruiten met walnoten.
TIP
Ook lekker met wat tijm erbij. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente -100%
Vitaliteit + 26%
CO2 eq + 29%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Voedingswaarden
Per portieEnergie847 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker10 g
Vet50 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Rund


