Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de groentefrietjes uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Bak in 20-25 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de kalfsburgers in circa 8 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar.
Was de verse dragon en snijd heel fijn. Meng de dragon door de yoghurt en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
Serveer de groentefrietjes met de broccoli, kalfsburger en yoghurt-dragonsaus.
TIPJe kunt de broccoli ook in kleine roosjes snijden en met de groentefrietjes meebakken in de oven.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijk gerecht met lekker veel groenten en een kalfshamburger van FarmFields uit Wekerom (vlakbij het Nationale park de Hoge Veluwe). FarmFields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu. De kalveren hebben volop bewegingsvrijheid en gaan dagelijks naar buiten. Door natuurlijke voeding zoals grassen, mais, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wordt het kalfsvlees mooi rosé van kleur.