250 g KalfsbiefstukHerkomst: ecofields ekomenu maatwerk
2 st Knoflookteen
2 el PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het vlees uit de koelkast, dep droog en laat rustig op kamertemperatuur komen.
Was de aardappels en snijd klein. Schil de aardperen (of boen grondig schoon) en snijd in kleine stukken of dunne plakjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in plakjes.
Meng in een ruime kom olijfolie met paprikapoeder, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Hussel de broccoli, aardappels en aardperen erdoor en spreid alles uit over de bakplaat. Plaats de bakplaat voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven (het is lekker als de groenten nog een ‘bite’ hebben).
Vlak voor je aan tafel gaat verwarm je bakolie in een koekenpan. Bak de kalfsbiefstuk op een hoog vuur aan weerszijden lichtbruin. Temper het vuur en bak nog 3-5 minuten (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees van binnen nog rosé is. Breng de biefstuk op smaak met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en leg 5 minuten afgedekt opzij. Pel de ui en snijd in halve ringen. Bak de uienringen in het bakvet van het vlees gedurende 5 minuten lichtbruin en zacht.
Serveer de kalfsbiefstuk met de uienringen en geroosterde groenten.
TIPWil je de oven liever niet gebruiken, dan kun je de aardappels en groenten ook koken of stoven in een pan met water.
II
De kalfsbiefstuk wordt geleverd door ‘EcoFields’ uit Wekerom (vlakbij het Nationale park de Hoge Veluwe). EcoFields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu. De kalveren hebben volop bewegingsvrijheid en gaan dagelijks naar buiten. Door natuurlijke voeding zoals grassen, mais, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wordt het kalfsvlees mooi rosé van kleur (biologisch vlees kan nooit blank zijn). Let op: laat het vlees tenminste een half uur op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bakken.