300 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
2 el Groene kruidenHerkomst: Het blauwe huis
200 g Kabeljauwfilet
300 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
250 g Cherry tomatenHerkomst: Frank de Koning
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
40 g Paneermeel
2 el Olijfolie
1 el Boter
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq600 g
Water4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven op 180°C.
Was of schil de aardappels en zoete aardappel en snijd klein. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met boter en een beetje kookvocht tot een zachte puree. Breng op smaak met zout en peper.
Was intussen de tomaatjes. Hak de peterselie grof. Snijd de citroen in schijfjes.
Meng het paneermeel met de peterselie, groene kruiden en olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. Leg de kabeljauwfilet samen met de cherry tomaatjes en de schijfjes citroen in een ovenschaal. Schep het kruidenmengsel op de vis en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de kabeljauw met de cherrytomaatjes en zoete aardappelpuree.
TIPVoor de puree kun je ook melk gebruiken in plaats van water. In plaats van paneermeel kun je ook oud brood kruimelen.
II
Vandaag een overheerlijk gerecht op het menu. De kabeljauw komt uit de oven met een lekker krokant korstje. Wij serveren het gerecht met zoete aardappelpuree. Ook al doet de naam anders vermoeden, zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de gewone aardappel. Het is namelijk een knolgewas. Vergeleken met gewone aardappels, bevatten zoete aardappels meer vezels en ze hebben een lagere glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuiker minder snel.