Kabeljauw met gebakken krieltjes en kleurrijke groenten
Nog geen reviews
564 kcal
250 g groente

Deze krieltjes met kleurrijke groente en zachte vis zijn eenvoudig te maken en vol heerlijke smaken. Wist je dat doperwten en wortels een klassieke combinatie zijn? Niet alleen vanwege de smaak, maar ook omdat ze elkaar perfect aanvullen qua voedingsstoffen? Samen zorgen ze voor een kleurrijke en gezonde boost op je bord!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de krieltjes eventueel wat kleiner en meng met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en bak in 25-30 minuten goudbruin.
- Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Breng een pan water aan de kook en kook de worteltjes in 10-12 minuten beetgaar. Laat de doperwten uitlekken en verwarm ze 2-3 minuten met de wortels mee. Giet daarna het water af.
- Dep de kabeljauw droog en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de vis aan alle kanten goudbruin op een middelhoog vuur. Besprenkel met een beetje citroensap en voeg daarna eventueel een klontje boter toe voor een lekker sausje.
- Serveer de aardappeltjes, kabeljauw en groenten over de borden en lepel wat van de jus erover.
TIP
De krieltjes kun je ook koken of bakken in een pan. Bestrooi de vis met een beetje boter voordat je deze gaat bakken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, krieltjesHerkomst: Leo de Kock
- 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
- 200 g KabeljauwfiletHerkomst: fish and more
- 0.5 st CitroenHerkomst: Biosikelia
- 1 el Olie
- 1 el Boter
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 98%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -66%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden, Eiwitrijk, Afvallen, Specials, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie564 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker9 g
Vet17 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten