Allgäuer kaasfondue

Allgäuer kaasfondue met groenten en desembroodjes

| 973 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,4
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Specials, Eiwitrijk, Variatie, Seizoen, Lekker snel, Gezin
Melk
Gluten
Tarwe
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Allgäuer kaasfondueHerkomst: Oma
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 150 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: Albabio
  • 2 st WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 2 st DesembroodjeHerkomst: Handgemaaktbrood

Zelf toevoegen

  • 200 ml Witte wijn (bouillon of melk)
  • 1 el Nootmuskaat
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente370 g
vita-scoreVitaliteit70 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.654 g
water-reduction-scoreWater39,8 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de desembroodjes in 8-10 minuten af in de oven. Laat daarna afkoelen en snijd in stukken. Of snijd het brood in plakjes en verwarm in je broodrooster.
  2. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in plakjes. Verwarm een pan met weinig water en kook of stoom de broccoli beetgaar in 3-5 minuten.
  3. Pluk de blaadjes van de witlofstronk. Halveer de tomaatjes.
  4. Pel de knoflook. Schenk de witte wijn in de pan en breng net aan de kook. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de Allgäuer kaasfondue toe. Roer goed met een houten lepel totdat alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper.
  5. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de tomaatjes, witlofschuitjes, broccoli en stukjes brood. Dippen maar!
TIPAls de kaas niet goed bindt, maak dan een maïzena papje (meng maïzena met een beetje water of melk) en roer dit door de gesmolten kaas. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, totdat de kaasfondue goed gebonden is.

II

De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Je kunt de wijn uitstekend vervangen door appelsap, bouillon of melk. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. De Allgäuer kaasfondue die we gebruiken bestaat uit 3 soorten kaas: emmentaler, bergkaas en cheddar.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie973 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker8 g
Vet47 g
Verzadigd vet30 g
Eiwit46 g
Vezels10 g
Zout2.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Gluten
Tarwe
Lactose