Allgäuer kaasfondue met groenten en een stokbroodje

927 kcal
400 g groente

De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Je kunt de wijn uitstekend vervangen door appelsap, bouillon of melk. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. De Allgäuer kaasfondue die we gebruiken bestaat uit 3 soorten kaas: emmentaler, bergkaas en cheddar.

Allgäuer kaasfondue

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Van der Westen
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 200 g Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
  • 200 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 150 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 300 g Allgäuer kaasfondue Herkomst: Oma
Zelf toevoegen
  • 200 ml Witte wijn (bouillon of melk)
  • 1 tl Nootmuskaat
  • snufje Peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het stokbroodje 8-10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en snijd in stukken. Of snijd het brood in plakjes en verwarm in je broodrooster.
  2. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in plakjes. Verwarm een pan met weinig water en kook of stoom de broccoli beetgaar in 3-5 minuten.
  3. Pluk de blaadjes van de witlofstronk. Halveer de tomaatjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
  4. Pel de knoflook. Schenk de witte wijn in de pan en breng net aan de kook. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de Allgäuer kaasfondue toe. Roer goed met een houten lepel totdat alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper.
  5. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de tomaatjes, paprika, witlofschuitjes, broccoli en stukjes brood. Dippen maar!
TIP
Als de kaas niet goed bindt, maak dan een maïzena papje (meng maïzena met een beetje water of melk) en roer dit door de gesmolten kaas. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, totdat de kaasfondue goed gebonden is.
4,4
Gemiddelde van 34 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq -9%
water-reduction-score
Water -33%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsEiwitrijkVariatieSeizoenLekker snelGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie927 kcal
Koolhydraten44 g
Suiker9 g
Vet47 g
Verzadigd vet30 g
Eiwit55 g
Vezels13 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Tarwe
Lactose
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten