Gekaramelliseerde witlof met een kaasburger

Gekaramelliseerde witlof met een kaasburger en ovenaardappeltjes

| 729 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Seizoen, Gezin, 9 maanden, Vegetarisch
Melk
Gluten
Tarwe
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st KaasburgerHerkomst: Labeij
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 st MandarijnHerkomst: Roussillon
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc
  • 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 4 st WitlofHerkomst: Puur Origine

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit70 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq711 g
water-reduction-scoreWater22,8 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de aardappels en snijd in dunne partjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Meng de aardappelpartjes met knoflook, tijm, olie, zout en peper en spreid uit over de bakplaat. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Verwijder intussen de onderkant van de witlof en snijd in de lengte doormidden of in vieren. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Verwarm boter in een bakpan en bak de witlof en ui aan alle kanten lichtbruin op een middelhoog vuur. Voeg de honing toe en pers de mandarijn erboven uit. Zet het vuur laag en laat afgedekt 5 minuten rustig garen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de kaasburgers circa 6 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Serveer de kaasburgers met de witlof en aardappeltjes uit de oven.
TIPHet is ook erg lekker om het sap van een mandarijn of sinaasappel over de witlof uit te knijpen tijdens het bakken.

II

Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Het is een bladgroente die in het donker wordt geteeld. De krop kun je zowel rauw als gekookt eten. Tegenwoordig smaakt de witlof veel minder bitter dan vroeger. Witlof is rijk aan vitamine C, wat ervoor zorgt dat je lichaam beter ijzer uit voeding opneemt. Tip: bewaar de witlof op een donkere en koele plek. Licht kan er namelijk voor zorgen dat de witlof verkleurt.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie729 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit17 g
Vezels10 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Gluten
Tarwe
Lactose