Japanse dashi soep met zalmfilet pinda-sesamrijst en bosui
5,0
809 kcal
310 g groente

Je gaat in een korte tijd een dashi maken (een zeewierbouillon die de basis is van veel Japanse gerechten). Daarbij lekkere rijst met een crunch erin van pinda en sesam. Samen met een berg heerlijk gebakken groenten en verse zalm. Hoe ga je alles opeten: In de soep, naast de soep en met de soep. Wat jij lekker vindt.
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat de rijst afkoelen op een bord. Schep de pinda's en sesamzaadjes door de rijst.
- Verwarm de bouillon in een pan en voeg de sojasaus en het verkruimelde zeewier toe. Laat circa 15 minuten zachtjes koken en giet daarna alles door een zeef zodat je een heldere bouillon krijgt.
- Pel intussen de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Snijd de paksoi en paprika in reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Verwarm olie in een soep pan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg daarna de paksoi en paprika toe en roerbak nog 5-7 minuten. Breng op smaak met bosui, kerrie, peper en zout en eventueel nog een beetje sojasaus.
- Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de zalm aan beide kanten krokant en op de door jouw gewenste gaarheid. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rijst en groenten in ruime soepkommen en schenk de dashi bouillon erover. Serveer de zalm erbij of erop.
TIP
Bak de ui krokant en meng deze ook door de rijst voor nog meer extra smaak. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
- 20 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
- 2 g Zeewier crisp chiliHerkomst: Clearspring
- 1 tl Gember (verse)Herkomst: La Grama
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
- 1 st PaksoiHerkomst: Van Brakel
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 0.5 bosje Bosui
- 200 g ZalmfiletHerkomst: Fish and more
- 600 ml Bouillon
- 2 tl Kerriepoeder
- 2 el Sojasaus of tamari
- 2 el (Sesam)olie
Meet hoe goed je eet
True price -7%
Groente+ 146%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -26%
Water+ 14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Eiwitrijk, Lactosevrij, Gezin, Variatie, 9 maanden, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie809 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker7 g
Vet35 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit35 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Vis
Paprika
Pinda's
Sesamzaad