9 maanden, Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Glutenvrij, Seizoen
SelderijMelkVarkenRundLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
400 g WortelHerkomst: Greenorganics
2 st UiHerkomst: TVA Organics
200 ml Halfvolle melk
500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
200 g Gehakt H-O-H
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
5 g Verse tijmHerkomst: Forc
2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
2 el Olie
1 el Nootmuskaat
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq3.137 g
Water71,2 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar.
Snijd intussen het bovenste loof van de selder, was of schil de wortel en pel de ui. Snijd alles klein en pluk de tijmblaadjes van de takjes. Verhit olie in een bakpan en bak de kleingesneden groenten met de tijm ongeveer 5 minuten.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak het gehakt rul in 3 minuten. Breng op smaak met gehaktkruiden, tijm, zout en peper. Doe de groenten bij het gehakt en bak afgedekt nog 5-7 minuten (voeg eventueel een klein scheutje water toe).
Giet het water van de aardappels af en stamp met een pureestamper kruimelig. Schenk de melk erbij, roer tot een smeuïge puree en breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het groenten-gehakt mengsel in de ovenschaal en daar bovenop de aardappelpuree. Bak nog circa 15 minuten in de oven totdat de puree een bruin korstje begint te krijgen.
TIPHeb je wat paneermeel in huis? Strooi een dun laagje bovenop de aardappelpuree en plaats vervolgens in de oven. Hierdoor krijgt de jachtschotel een krokant korstje.
II
Een jachtschotel is in veel gevallen een ovenschotel die bestaat uit een combinatie van vlees, aardappels en uien. Een jachtschotel hoeft dus niet speciaal wild te bevatten om deze naam te mogen dragen. De naam verwijst enkel naar de basis-ingrediënten. Je kunt dus verschillende variaties maken en met een verscheidenheid aan groenten en vlees.