Jachtschotel met selder, wortel

Jachtschotel met selder, wortel en een smeuïge puree

| 742 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Glutenvrij, Seizoen
Selderij
Melk
Varken
Rund
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 ml Halfvolle melk
  • 500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 200 g Gehakt H-O-H
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • 1 el Nootmuskaat

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit75 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.137 g
water-reduction-scoreWater71,2 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar.
  3. Snijd intussen het bovenste loof van de selder, was of schil de wortel en pel de ui. Snijd alles klein en pluk de tijmblaadjes van de takjes. Verhit olie in een bakpan en bak de kleingesneden groenten met de tijm ongeveer 5 minuten.
  4. Verhit olie in een ruime bakpan en bak het gehakt rul in 3 minuten. Breng op smaak met gehaktkruiden, tijm, zout en peper. Doe de groenten bij het gehakt en bak afgedekt nog 5-7 minuten (voeg eventueel een klein scheutje water toe).
  5. Giet het water van de aardappels af en stamp met een pureestamper kruimelig. Schenk de melk erbij, roer tot een smeuïge puree en breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het groenten-gehakt mengsel in de ovenschaal en daar bovenop de aardappelpuree. Bak nog circa 15 minuten in de oven totdat de puree een bruin korstje begint te krijgen.
TIPHeb je wat paneermeel in huis? Strooi een dun laagje bovenop de aardappelpuree en plaats vervolgens in de oven. Hierdoor krijgt de jachtschotel een krokant korstje.

II

Een jachtschotel is in veel gevallen een ovenschotel die bestaat uit een combinatie van vlees, aardappels en uien. Een jachtschotel hoeft dus niet speciaal wild te bevatten om deze naam te mogen dragen. De naam verwijst enkel naar de basis-ingrediënten. Je kunt dus verschillende variaties maken en met een verscheidenheid aan groenten en vlees.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie742 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker20 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Melk
Varken
Rund
Lactose