Italiaanse panzanella salade met burrata en basilicum olie
4,0
646 kcal
330 g groente
Deze fantastische broodsalade is ontstaan in de volkskeuken van Toscane en Umbrië. De basis is brood en verder bevat de salade lekker veel groenten met erop een romige burrata! Onze biologische burrata is gemaakt van verse, buffelmelkroom en vervolgens geproduceerd volgens eeuwenoude tradities van kaas maken. Buonissimo!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Van der Westen
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 150 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 100 g Burrata Herkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
- 3 el Olie
- 2 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Snijd het brood in dobbelsteentjes en leg in een ovenschaal.
- Pel de sjalot en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes. Leg de sjalot en tomaatjes in de ovenschaal bij het brood. Pers de knoflook erboven uit, kruid met zout en peper en besprenkel royaal met olijfolie. Hussel alles door elkaar en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal daarna uit de oven en laat een beetje afkoelen.
- Was intussen de komkommer en snijd in blokjes. Was de sla en snijd klein. Snijd de basilicum klein, pureer in een vijzel heel fijn en meng met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper (of snijd heel klein en roer dan door de olijfolie).
- Hussel het brood met de tomaatjes en sjalot met de komkommer en sla. Leg de burrata erop en besprenkel met de basilicum olie.
TIP
Heb je veel tijd? Maak de salade dan ruim van tevoren zodat alle smaken kunnen intrekken.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -41%
Groente + 162%
Vitaliteit + 58%
CO2 eq -66%
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Gezin, 9 maanden, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie646 kcal
Koolhydraten53 g
Suiker7 g
Vet39 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Lactose


