Insalata radicchio e mozzarella e bruschetta

Nog geen reviews
422 kcal
200 g groente
Insalata radicchio e mozzarella
arrow down

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke salade met bruschetta. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het brood in kleine stukjes en doe in een kom. Snijd de oregano klein en meng met het brood. Pel een teentje knoflook en pers tot puree. Meng de knoflook met de olie en breng op smaak met zout en peper. Giet het olijfoliemengsel over het brood en hussel alles goed door elkaar. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Was of schil de wortel en snijd in lange staafjes van 1 cm breed en 8 cm lang. Snijd ook de mozzarella in plakjes van 1 cm breed en 8 cm lang. Maak de blaadjes van de roodlof los en vul ze met mozzarella en wortel.
  3. Was de tomaatjes en snijd heel klein. Pel het andere teentje knoflook en pers erboven uit. Snijd de basilicum klein en schep door de tomaatjes. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
  4. Verdeel een beetje salade op een plat bord en leg de roodlof schuitjes erop in de vorm van een waaier. Rasp de Parmezaanse kaas erover. Breng op smaak met balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, zout en peper.
  5. Leg de tomaten bruschetta in het midden van het bord en strooi de croutons erover.
TIP
Heb je roodlof over? Het is heel lekker dit met olie te grillen en te serveren met wat balsamicoazijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Desembrood naturelHerkomst: van menno
  • 5 g Verse oreganoHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 100 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 50 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 1 g RoodlofHerkomst: Bonaventura
  • 125 g Cherry trostomaatjesHerkomst: balcon de nijar
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 75 g Rucola melange
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 59%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -34%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie422 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker8 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit13 g
Vezels4 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten