Indonesische Soto soep met rijst, bimi en ei

Nog geen reviews
654 kcal
290 g groente
Indonesische Soto soep

Vandaag staat er een vegetarische soto soep op het menu. Vaak wordt deze soep met kip klaargemaakt, dan heet het soto ajam. De vegetarische variant maken we met ei en lekkere groenten zoals bimi. Bimi wordt ook vaak aspergebroccoli of babybroccoli genoemd omdat de smaak lijkt op die van broccoli.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember en kurkuma. Snijd de rode peper fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook, ui, rode peper, gember, kurkuma en kerriepoeder 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
  2. Snijd de bimi in stukken. Was de paksoi en snijd in kleine stukken. Voeg de witte delen van de paksoi en de bimi toe aan de soep en kook afgedekt 4-5 minuten. Knijp een deel van de limoen erboven uit. Kook de (hele) eieren 8 minuten mee, schep uit de pan en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Voeg de laatste 2 minuten het groene deel van de paksoi toe.
  3. Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook en kook de rijst afgedekt in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en roer de ketjap en honing erdoor.
  4. Pel en halveer de eieren. Verdeel de rijst over de soepkommen (of -borden) en schep de soep met de groenten erbij. Garneer met het ei, pinda's en een limoenpartje.
TIP
Het is ook heel leuk om alles in aparte schaaltjes te serveren en iedereen zelf te laten opscheppen. Minder pannen gebruiken? Je kunt de rijst ook in de soep koken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: La Grama
  • 1 tl Kurkuma (verse)Herkomst: La Grama
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
  • 200 g BimiHerkomst: Eco Espana
  • 1 st PaksoiHerkomst: Van Brakel
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 25 g Pinda's Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 900 ml Bouillon
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 2 el Ketjap
  • 1 tl Honing
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 45%
co2-reduction-score
CO2eq -66%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVegetarischLactosevrijGezin9 maandenAfvallenVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie654 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker9 g
Vet29 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Ei
Paprika
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten