Indische hutspot met pittige paneer en koriander
4,2
776 kcal
300 g groente
Hutspot is een heerlijke stamppot van wortels, ui en aardappels. De hutspot van deze week is een variant op de klassieker want we serveren ‘m met biologische paneer kaas van onze leverancier Kleinlangevelsloo. Paneer is een heerlijke vleesvervanger uit de Indiase vegetarische keuken. Weer eens wat anders!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 200 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
- 50 g Zilveruitjes Herkomst: Machandal
- 2 el Olie
- 1 tl Kerriepoeder
- 2 el Sojasaus (of tamari)
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil of was de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang een deel van het kookvocht op).
- Was of schil intussen de wortel en pastinaak en snijd klein. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen).
- Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en kurkuma 2 minuten. Voeg de wortel en pastinaak toe en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Doe een scheutje water erbij, dek af en stoof in 15-20 minuten gaar.
- Pel de knoflook. Snijd de koriander fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in stukjes. Snijd de paneer in dobbelsteentjes van 1-2 cm. Bestrooi met kerriepoeder, een deel van de koriander, rode peper en pers de knoflook erboven uit. Verhit olie in een bakpan en bak de paneerblokjes goudbruin. Blus af met de sojasaus en breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Stamp de aardappels grof met een scheutje kookvocht (klontje boter en/of warme melk). Schep de groenten, zilveruitjes en de rest van de koriander erdoor en serveer de stamppot met de pittige paneerblokjes.
TIP
Maal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 138%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -64%
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Seizoen, Eiwitrijk, Variatie, Gezin, Glutenvrij, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie776 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker19 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit36 g
Vezels17 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Koriander


