Indiase masala met pulled seitan

Indiase masala met pulled seitan en witte kool

| 727 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Vegan, Lekker snel, Lactosevrij, Eiwitrijk
Tarwe
Gluten
Paprika
Koriander
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 0.5 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
  • 2 el Garam masalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 130 g SnelkookrijstHerkomst: IDorganics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 175 g Pulled SeitanHerkomst: Bumi

Zelf toevoegen

  • 3 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq611 g
water-reduction-scoreWater29,7 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper heel klein. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool, halveer de kool en snijd of schaaf in flinterdunne reepjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en rode peper 1 minuut. Doe de witte kool erbij en roerbak 5 minuten op een hoog vuur.
  4. Meng de masala kruiden met olie en zout tot een papje en voeg toe aan de pan. Temper het vuur en bak nog 5 minuten. Schep dan de rijst erdoor en bak mee.
  5. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes van 2 cm lang. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paprika samen met de pulled seitan in 5 minuten knapperig bruin. Schep de pulled seitan op de rijst-groenteschotel.
TIPOok lekker met sesamzaadjes of fijngehakte pinda's of cashewnoten.

II

Seitan is een voedzame lekkernij op basis van tarwegluten en zit bomvol eiwitten. Het leent zich voor een breed scala aan gerechten door de malse ‘vleesachtige’ structuur. Chinese Boeddhisten aten het 1000 jaar geleden al, maar in Europa is het relatief onbekend gebleven. Daar brengen wij graag verandering in! De seitan van vandaag heeft een ‘pulled’ structuur waardoor het een super bite heeft.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie727 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker19 g
Vet30 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Paprika
Koriander
Mosterd