Hutspot met spekjes en pastinaak
Nog geen reviews
498 kcal
0 g groente

Met deze gesneden hutspotgroenten zet je in een handomdraai een heerlijke hutspot op tafel. Het schillen en snijden is al voor je gedaan; je hoeft ze alleen nog samen met de aardappels te koken en op smaak te brengen zoals jij lekker vindt.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een grote pan met water aan de kook. Was de aardappels en snijd klein. Schil de pastinaak en snijd klein. Kook de aardappels, pastinaak en hutspot groenten in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
- Verhit intussen een droge koekenpan en bak de spekreepjes lichtbruin en knapperig.
- Stamp de groenten goed door elkaar en voeg de roomboter en wat kookvocht toe totdat je een smeuïge stamppot krijgt. Breng op smaak met kerriepoeder en peper.
- Snijd de verse bieslook fijn en meng door de stamppot. Serveer de stamppot met de knapperige spekjes.
TIP
Maal van oud (glutenvrij) brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g AardappelsHerkomst: de eerste
- 200 g PastinaakHerkomst: Arenosa
- 400 g Hutspot groenten, gesnedenHerkomst: udea snijderij
- 100 g SpekreepjesHerkomst: st hendrick 100 g
- 5 g Verse bieslookHerkomst: Herbio
- 1 g Roomboter
- 1 tl Citroen-kerriepoeder
- snufje Peper
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Seizoen, Lekker snel, Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie498 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker15 g
Vet13 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Varken
Melk
Lactose