Hummus pasta met spinazie en vegan baconreepjes
Nog geen reviews
787 kcal
240 g groente
Deze week op het menu: pasta met een saus van hummus. Het is weer eens wat anders dan tomatensaus. Door het gebruik van vegan baconreepjes krijgt dit pastagerecht een extra bite. De reepjes zijn op basis van soja gemaakt waardoor het rijk is aan eiwitten. We serveren het gerecht samen met spinazie en tomaatjes.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 3 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 180 g Vegan baconreepjes Herkomst: Prolaterre
- 100 g Hummus Herkomst: Florentin
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 100 g Spinazie, baby Herkomst: Udea Snijderij
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten al dente, giet vervolgens het water af en vang wat kookvocht op.
- Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan en bak de vegan baconreepjes goudbruin en knapperig. Schep daarna uit de pan en leg opzij.
- Fruit de ui in dezelfde bakpan 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak 5 minuten mee. Schep dan de hummus erdoor en voeg een scheutje pasta kookvocht toe voor een gladde saus. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en rasp het vruchtvlees boven de hummus saus. Roer goed door elkaar, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Was de spinazie, laat uitlekken in een vergiet en schep de laatste 2 minuten door de saus (bewaar wat spinazie voor garnering). Voeg de fusilli toe aan de saus en schep alles goed door elkaar. Of serveer de saus apart van de pasta. Strooi de vegan bacon erover en garneer met wat spinazieblaadjes.
TIP
Ook lekker met pijnboompitjes. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 90%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -18%
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lekker snel, Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie787 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker12 g
Vet38 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit34 g
Vezels15 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Peulvruchten


