Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en halveer ze of maak de blaadjes los. Pel de ui en snijd in partjes.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, spruiten en voorgesneden pompoen 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Hak de walnoten grof. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verdeel het voorgebakken spruiten-pompoenmengsel erover. Laat daarbij een rand van 5 centimeter vrij. Strooi de kaas en de walnoten erover en besprenkel met olijfolie. Vouw de randen naar binnen en bak in 20-25 minuten gaar en bruin onderin de hete oven.
TIPOok heel lekker met stukjes peer of appel.
II
Een galette wordt ook wel een hartige pannenkoek genoemd. Deze lekkernij komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Vroeger werd het met boekweitmeel gemaakt, maar tegenwoordig is de variant met bladerdeeg ook erg populair. Vandaag eten we de galette met herfstgroenten en walnoten.