Herfstgalette met spruiten, pompoen

Herfstgalette met spruiten, pompoen kaas en walnoten

| 735 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Eiwitrijk, Variatie, Gezin, Seizoen, Lactosevrij, 9 maanden
Melk
Tarwe
Noten
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Pompoen, gesneden
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
  • 75 g Geraspte kaas
  • 200 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.464 g
water-reduction-scoreWater38,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en halveer ze of maak de blaadjes los. Pel de ui en snijd in partjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, spruiten en voorgesneden pompoen 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Hak de walnoten grof. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verdeel het voorgebakken spruiten-pompoenmengsel erover. Laat daarbij een rand van 5 centimeter vrij. Strooi de kaas en de walnoten erover en besprenkel met olijfolie. Vouw de randen naar binnen en bak in 20-25 minuten gaar en bruin onderin de hete oven.
TIPOok heel lekker met stukjes peer of appel.

II

Een galette wordt ook wel een hartige pannenkoek genoemd. Deze lekkernij komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Vroeger werd het met boekweitmeel gemaakt, maar tegenwoordig is de variant met bladerdeeg ook erg populair. Vandaag eten we de galette met herfstgroenten en walnoten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie735 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker7 g
Vet33 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Tarwe
Noten
Gluten