Falafelburgertjes met vegan knoflookmayonaise

Falafelburgertjes met vegan knoflookmayonaise geroosterde aardappels en broccoli

| 720 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij, Vegan, Vegetarisch
Mais
Mosterd
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 150 g Italiaanse falafelHerkomst: La vie est belle
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 2 el Vegan knoflookmayonaiseHerkomst: Viva vegan

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente285 g
vita-scoreVitaliteit71 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq507 g
water-reduction-scoreWater32,1 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen of partjes. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  3. Schep de ui, aardappels en broccoli in een kom, besprenkel royaal met olie en hussel goed door elkaar. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de falafelburgertjes circa 5 minuten.
  5. Roer de vegan mayonaise los, pel de knoflook en pers erboven uit. Serveer de burgertjes met de geroosterde broccoli en aardappels. Superlekker met de vegan knoflookmayonaise!
TIPHet is ook erg lekker om nog andere groenten (zoals bloemkool, wortel of paprika) op de bakplaat te leggen.

II

't Leven is mooi. Het Belgische La vie est belle is één van de merken die daaraan bijdraagt. Ze willen op een leuke manier mensen gezonder maken en leren eten op basis van lokale grondstoffen. De Italiaanse falafelburgertjes worden gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, met als resultaat een heerlijke vleesvervanger met frisse smaken van tomaat en basilicum.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie720 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Mosterd
Peulvruchten