Hennepburgers met geroosterde groenten

Hennepburgers met geroosterde groenten en knoflookyoghurt

| 503 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Koriander
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Knoflookteen
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 4 g HennepburgerHerkomst: de Hobbit

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  2. Verspreid de bloemkool- en broccoliroosjes over de bakplaat (snijd de grotere exemplaren kleiner). Besprenkel met olijfolie extra vierge en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. Voeg de ui de laatste 5 minuten toe.
  3. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de hennepburgers aan beide kanten bruin. Doe de yoghurt in een klein schaaltje en knijp hier de knoflook boven uit. Snijd koriander fijn en meng dit door de yoghurtsaus.
  4. Serveer de burgers met de geroosterde groenten en knoflookyoghurt.
TIPHet is erg lekker om het gerecht te garneren met vers gehakte peterselie!

II

Vandaag eten we burgers die gemaakt zijn van hennep! Hennep is een van de oudste gewassen ter wereld. Door de grote hoeveelheid proteïnen is hennepzaad een goede vleesvervanger. Hennepzaad bevat alle essentiële aminozuren in aanzienlijke hoeveelheid. En natuurlijk bevat het ook een hoop andere voedingsstoffen, zoals vitamine B1, B3, B5, E, magnesium, kalium, ijzer, zink, fosfor, etc! Een hele hoop dus. De maaltijd maken we compleet met geroosterde bloemkool, broccoli en een lekker fris yoghurtsausje!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie503 kcal
Koolhydraten33 g
Vet28 g
Eiwit21 g
Vezels16 g
Zout0.8 g

Allergenen informatie

Koriander
Lactose
Melk