Koolvisfilet met venkel en boterbonen broodcroutons en limoen-peterselieboter

668 kcal
310 g groente

Boterbonen, ook wel Bianchi di Spagna genoemd, zijn veelzijdige grote bonen met een zachte textuur. Geproduceerd in Italië en op Sicilië, bij bedrijven die vakmanschap en traditie hoog in het vaandel hebben staan. Heerlijk in combinatie met groenten, vis en knapperige croutons. Smullen maar!

Koolvisfilet met venkel en boterbonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 300 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
  • 1 st Woudbol Herkomst: Van Der Westen
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • 1 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de zoete aardappel en snijd in plakjes of staafjes (Julienne). Was de venkel, verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in smalle stroken (bewaar wat venkelgroen voor garnering). Spoel de boterbonen af en laat uitlekken.
  2. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de zoete aardappel en venkel 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg een klein scheutje water toe en laat afgedekt ongeveer 10 minuten rustig garen. Doe de boterbonen erbij en maak op smaak met peper, zout en komijn.
  3. Snijd intussen het brood in dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak het brood knapperig. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peterselie fijn. Mix de ui en knoflook met de verse peterselie. Schep halverwege het uimengsel bij de croutons samen met een klontje boter en bak mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en houd apart.
  4. Verwarm olie en/of boter in de bakpan van de croutons en bak de koolvis in 5 minuten gaar op een middelhoog vuur. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  5. Verdeel de groenten over de borden en strooi de krokante broodcroutons erover. Leg de gebakken koolvis erboven op en garneer met venkelgroen en overgebleven peterselie.
TIP
Het is ook lekker de venkel te grillen. Of om een puree te maken van de boterbonen met stukje venkel erin.
4,3
Gemiddelde van 17 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinAfvallenSeizoen9 maandenVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie668 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker13 g
Vet26 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit36 g
Vezels20 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Vis
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten