Heekfilet met spekcrumble

Heekfilet met spekcrumble zoete aardappel en gesmoorde prei

| 754 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, Variatie, Specials, Eiwitrijk
Noten
Selderij
Peulvruchten
Vis
Varken
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 200 g Heekfilet
  • 75 g Spekblokjes
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 500 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 150 g Légumaise rode paprika-tijm Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zeezout en peper van de molen
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit64 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq773 g
water-reduction-scoreWater33,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Controleer de gaarheid door met een vork erin te prikken. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Pel en snipper intussen de ui. Snijd het spek kleiner. Verhit olie in een bakpan en bak het spek samen met de ui knapperig en gaar. Mix vervolgens spek, ui en hazelnoten in een keukenmachine (blender of staafmixer) en hak tot een grove crumble. Voeg eventueel nog wat olie toe als het geheel droog is en niet blijft kleven.
  4. Vet een ovenschaal in met wat olie. Dep de heekfilet droog en kruid met zeezout en peper uit de molen. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk met een laag crumble. Bak de heekfilet in circa 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (let dan wel goed op dat de crumble niet verbrandt)
  5. Was intussen de prei grondig onder de kraan en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens iedere helft in fijne, lange reepjes van circa 10 cm. Verhit olie in een bakpan en verwarm de prei op een laag vuur. Voeg een scheutje water toe en laat de prei gaar stoven. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen.
  6. Bestrijk het bord met een schep Légumaise. Serveer daarop de heekfilet met de crumble en ernaast de prei en zoete aardappels
TIPHoud je van een beetje pit? Meng dan wat chilivlokken door de crumble.

II

Onze Belgische chef Frank Fol De Groentekok® heeft een hele serie Légumaises ontwikkeld: lekkere en gezonde groentesauzen zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Ideaal voor mensen die een snelle (gezonde) maaltijd willen bereiden. Dat is verantwoord genieten!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie754 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker22 g
Vet39 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit31 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Selderij
Peulvruchten
Vis
Varken
Paprika