150 g Légumaise rode paprika-tijm Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Zeezout en peper van de molen
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit64 Punten
CO2eq773 g
Water33,3 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook in 15-20
minuten gaar. Controleer de gaarheid door met een vork erin te prikken. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Pel en snipper intussen de ui. Snijd het spek kleiner. Verhit olie in een bakpan en bak het spek samen
met de ui knapperig en gaar. Mix vervolgens spek, ui en hazelnoten in een keukenmachine (blender
of staafmixer) en hak tot een grove crumble. Voeg eventueel nog wat olie toe als het geheel droog is
en niet blijft kleven.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Dep de heekfilet droog en kruid met zeezout en peper uit de
molen. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk met een laag crumble. Bak de heekfilet in circa 10
minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (let dan wel goed op dat de crumble niet verbrandt)
Was intussen de prei grondig onder de kraan en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens
iedere helft in fijne, lange reepjes van circa 10 cm. Verhit olie in een bakpan en verwarm de prei op
een laag vuur. Voeg een scheutje water toe en laat de prei gaar stoven. Kruid met wat zeezout en
peper uit de molen.
Bestrijk het bord met een schep Légumaise. Serveer daarop de heekfilet met de crumble en ernaast
de prei en zoete aardappels
TIPHoud je van een beetje pit? Meng dan wat chilivlokken door de crumble.
II
Onze Belgische chef Frank Fol De Groentekok® heeft een hele serie
Légumaises ontwikkeld: lekkere en gezonde groentesauzen zonder
conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn
klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme
toepassingen. Ideaal voor mensen die een snelle (gezonde) maaltijd
willen bereiden. Dat is verantwoord genieten!