Heekfilet met lekker veel groenten en walnoten

Heekfilet met lekker veel groenten en walnoten ! Weinig koolhydraten

| 557 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Noten
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 250 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Heekfilet
  • 1 st VenkelHerkomst: Veritas Biofrutta
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • 3 el Bakolie (of boter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente430 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq982 g
water-reduction-scoreWater15,2 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de pastinaak en wortel en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de venkel in dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).
  2. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en beetgaar (circa 15 minuten). Schud de pan regelmatig om en voeg een scheutje water toe. Laat afgedekt garen.
  3. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Mix de ui en knoflook samen met de verse peterselie heel fijn met een staafmixer of blender (of snijd heel klein met een scherp mes). Verhit olie in een bakpan en bak het mengsel enkele minuten op een middelhoog vuur. Hak de walnoten grof en bak mee.
  4. Verhit olie (of boter) in een andere bakpan en bak de heekfilet in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het peterselie-noten mengsel door de gebakken groenten en leg de vis erboven op. Garneer met venkelgroen en/of overgebleven peterselie.
TIPJe kunt de groenten ook in de oven bereiden (25 minuten op 200 ºC) of gewoon koken in een pan (circa 12 minuten).

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke witvis op het menu. De biologische heek is stevig tijdens het bakken en zacht van smaak. Heek leeft voornamelijk in het oostelijke deel van de Atlantische oceaan. In de Zuid-Europese landen wordt deze witvis vaak gegeten. De heekfilet serveren we onder andere met venkel en pastinaak, een heerlijke smaakcombinatie. Bak je de pastinaak lekker krokant, dan komt de zoete smaak goed tot zijn recht.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie557 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels15 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Vis