Heekfilet met pastinaak en venkel

Heekfilet met pastinaak en venkel en peterselie-desemcroutons

| 716 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Seizoen, Lekker snel, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, 9 maanden
Gluten
Vis
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 1 st DesembroodjeHerkomst: Handgemaaktbrood
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Heekfilet
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit72 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq983 g
water-reduction-scoreWater9,9 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en pastinaak en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).
  2. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en bak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en gaar in circa 15 minuten. Schud de pan regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Snijd het brood in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peterselie fijn. Mix de ui en knoflook met de verse peterselie (bewaar eventueel wat peterselie voor garnering). Verhit olie in een bakpan en bak het brood knapperig. Schep halverwege het uimengsel erbij en bak met het brood mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de croutons uit de pan. Schenk wat extra olie (of boter) in de pan en bak de heekfilet in 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Hussel de brood croutons en gebakken groenten door elkaar en leg de vis erboven op. Garneer met venkelgroen en/of peterselie.
TIPJe kunt de groenten ook in de oven bereiden (25 minuten op 200 ºC). Of gewoon koken in een pan (circa 12 minuten).

II

Vandaag een heerlijke witvis op het menu: heek. De heekfilet is stevig tijdens het bakken en zacht van smaak. De heekfiet eet je met venkel en pastinaak, en daarbij krokante desembrood croutons. Een heerlijke smaakcombinatie!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie716 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker11 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels14 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Vis
Tarwe