Hasselback-courgette met feta

Hasselback-courgette met feta couscous en rozijnen

| 709 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,5
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Gezin, Afvallen, Vegetarisch, 9 maanden
Paprika
Gluten
Tarwe
Lactose
Sulfiet
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 80 g FetaHerkomst: Minos
  • 1 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics

Zelf toevoegen

  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq482 g
water-reduction-scoreWater41,4 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de courgette op een snijplank en leg aan beide kanten een pollepel. Snijd met een scherp mes allemaal inkepingen, maar laat de onderkant heel (de pollepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden). Leg de courgette op een bakplaat en verwarm 15 minuten.
  2. Pel de knoflook. Doe de olie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de feta in dunne plakjes. Haal de courgette uit de oven en druppel de knoflookolie erover. Vul de inkepingen met feta plakjes en bak de courgette nog 10-15 minuten in het midden van de oven.
  3. Breng intussen water (of bouillon) aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en schenk het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  4. Laat de rozijnen wellen in lauw warm water. Pel de ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en paprika in ongeveer 8 minuten bruin en gaar. Schep de couscous en rozijnen erdoor en breng op smaak met ras el hanout, peper en zout. Snijd de helft van de munt klein en schep dit er doorheen.
  5. Serveer de hasselback courgette met de couscous en garneer met de overgebleven munt.
TIPDe couscous is ook erg lekker met ander gedroogd fruit, geroosterde amandelen of granaatappel.

II

Op zoek naar een leuk recept met courgette? Probeer dan eens een hasselback-courgette met fetakaas. Bij een hasselback bereiding wordt de aardappel of groente tot ongeveer drie kwart in dunne plakken gesneden. Deze techniek is ooit bedacht door de kok van het Zweedse restaurant Hasselbacken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie709 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker25 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit21 g
Vezels11 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Gluten
Tarwe
Lactose
Sulfiet
Melk