Hartige taart met courgette en prei
Nog geen reviews
965 kcal
240 g groente
Vandaag staat er een hartige taart op het menu met courgette en prei. Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens. De crème fraîche van Weerribben Zuivel wordt op ambachtelijke wijze bereid en is lekker vol van smaak. De melk is afkomstig van koeien die in het Nationaal Park Weerribben-Wieden rustig kunnen grazen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Quichedeeg Herkomst: Donaustrudel
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 3 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 st Courgette
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakvorm of springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
- Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel onder de kraan. Laat heel goed uitlekken en snijd daarna in ringetjes.
- Klop de eieren los in een kom en besmeer het deeg met een beetje van het geklutste ei. Meng de crème fraîche, kaas, zout en peper door de rest van de eieren.
- Verdeel de ui, prei en courgette over het deeg en schenk het eimengsel erover. Schud de bakvorm zodat het eimengsel zich goed verspreidt. Plaats de bakplaat onderin de hete oven en bak de hartige taart in circa 30 minuten gaar en bruin.
TIP
Ook heel erg lekker met Italiaanse kruiden. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -11%
Groente + 90%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq + 44%
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie965 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker15 g
Vet63 g
Verzadigd vet31 g
Eiwit28 g
Vezels8 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Ei
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe


