Hartige pannenkoeken met vijgensaus en courgette linten
Nog geen reviews
639 kcal
275 g groente
Lekker, pannenkoeken! Maar dan met een gezonde twist. We mengen vandaag bloemkoolrijst door het beslag zodat je ongemerkt lekker veel groenten binnen krijgt. De courgette en sjalotten maken de pannenkoek lekker hartig en de vijgensaus zorgt voor een zoetje. Gebruik meerdere pannen zodat je dunne pannenkoeken kunt bakken en alles snel kunt serveren.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Pannenkoekmix meergranen Herkomst: Joannusmolen
- 300 ml Halfvolle melk Herkomst: Weerribben
- 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 200 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 20 g Vruchtenspread vijgen Herkomst: Mont blanc
- 2 el Bakolie en boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Klop een luchtig beslag van het meel, de melk en eieren. Meng de bloemkoolrijst erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie of boter in een goede bakpan en bak, schenk wat beslag er in en bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur. Je mag hier iets langer over doen zodat de bloemkoolrijst ook zachtjes gaart. Maak zo meerdere pannenkoeken, afhankelijk van het aantal mensen aan tafel.
- Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de courgette en snijd in linten of plakjes. Verhit olie in een grillpan (of bakpan) en bak de courgette en sjalotten lichtbruin. Roer de vijgencompote los met een beetje water.
- Leg op iedere pannenkoek een 'stapeltje' courgette en sjalotten en druppel de vijgensaus over de pannenkoeken, net als stroop.
TIP
Een geheime tip: smelt een beetje boter en meng deze door het beslag. Hierdoor gaan je pannenkoeken veeeeel minder plakken! Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 118%
Vitaliteit + 55%
CO2 eq -43%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Lekker snel, 9 maanden, Afvallen, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie639 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker18 g
Vet26 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Ei
Melk
Gluten
Tarwe


