Hartige pannenkoeken met pancetta courgette linten en vijgensaus
4,0
722 kcal
290 g groente
Lekker, pannenkoeken! Maar dan met een gezonde twist. We mengen vandaag bloemkoolrijst door het beslag zodat je ongemerkt lekker veel groenten binnen krijgt. De pancetta maakt de pannenkoek lekker hartig en de vijgensaus zorgt voor een zoetje. Gebruik meerdere pannen zodat je dunne pannenkoeken kunt bakken en alles snel kunt serveren.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Pannenkoekmix meergranen Herkomst: Joannusmolen
- 300 ml Halfvolle melk Herkomst: Weerribben
- 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 200 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
- 35 g Pancetta (gesneden) Herkomst: Fumagalli
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 20 g Vruchtenspread vijgen Herkomst: Mont blanc
- 2 el Bakolie en boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Klop een luchtig beslag van het meel, de melk en eieren. Meng de bloemkoolrijst erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de pancetta eventueel kleiner. Verhit olie of boter in een bakpan en bak een deel van de pancetta 3-4 minuten. Schep eventueel het teveel aan vet uit de pan. Schenk wat beslag over de pancetta en bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur. Je mag hier iets langer over doen zodat de bloemkoolrijst ook zachtjes gaart. Maak zo meerdere pannenkoeken, afhankelijk van het aantal mensen aan tafel.
- Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de courgette en snijd in linten of plakjes. Verhit olie in een grillpan (of bakpan) en bak de courgette en sjalotten lichtbruin. Roer de vijgencompote los met een beetje water.
- Leg op iedere pannenkoek een 'stapeltje' courgette en sjalotten en druppel de vijgensaus over de pannenkoeken, net als stroop.
TIP
Een geheime tip: smelt een beetje boter en meng deze door het beslag. Hierdoor gaan je pannenkoeken veel minder plakken! 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -25%
Groente + 130%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -37%
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Afvallen, Gezin, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie722 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker18 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Ei
Varken
Tarwe
Lactose


