Harissaboontjes met zoete aardappel en rundergehakt

Nog geen reviews
558 kcal
430 g groente
Harissaboontjes met zoete aardappel
arrow down

De snijboon is een peulvrucht met brede, platte peulen die gekookt als groente wordt gegeten. De naam is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in circa 15-20 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat uitdampen.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt rul, breng op smaak met de harissakruiden. Bak de ui, paprika en tomaat mee zodra het gehakt gaar is. Doe de voorgekookte snijbonen en zoete aardappel bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
TIP
Ook erg lekker met feta.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 200 g SnijbonenHerkomst: Oppedonk
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 2 tl Harissa kruidenHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -61%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 106%
water-reduction-score
Water+ 341%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie558 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker16 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit23 g
Vezels11 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met witte bonenpuree en bietjes
526 kcal
290 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Bloemkoolrijst met boerenkool en pindasaus
552 kcal
300 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Runderhamburger met groentefriet en yoghurt-dragonsaus
578 kcal
330 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Piri piri vis met polenta
611 kcal
250 g groente
Afvallen,   Glutenvrij,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Lekker snel,   Seizoen,   Lactosevrij