Harissaboontjes met vegan gehakt en volkoren couscous

627 kcal
0 g groente

Vandaag staan er snijbonen op het menu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Harissaboontjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
  • 130 g Volkoren couscous Herkomst: do it
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 180 g Vegan gehakt Herkomst: Prolatere
  • 2 tl Harissa kruiden Herkomst: ekomenu maatwerk 5 g
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de tomaat en snijd klein.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het vegan gehakt kort. Bak de ui, tomaat en paprika mee. Doe de voorgekookte snijbonen bij het vegan gehakt en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.
  5. Serveer de volkoren couscous met het harissa snijbonen-vegan gehakt mengsel.
TIP
Ook erg lekker met rozijnen of stukjes mango.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -53%
water-reduction-score
Water + 294%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie627 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker9 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten