2 el Harissa kruidenHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit68 Punten
CO2eq798 g
Water252,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de tomaat en snijd klein.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak het vegan gehakt kort. Bak de ui, tomaat en paprika mee. Doe de voorgekookte snijbonen bij het vegan gehakt en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.
Serveer de volkoren couscous met het harissa snijbonen-vegan gehakt mengsel.
TIPOok erg lekker met rozijnen of stukjes mango.
II
Vandaag staan er snijbonen op het menu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.