Harissaboontjes met vegan gehakt en volkoren couscous
Nog geen reviews
627 kcal
0 g groente
Vandaag staan er snijbonen op het menu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
- 130 g Volkoren couscous Herkomst: do it
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 180 g Vegan gehakt Herkomst: Prolatere
- 2 tl Harissa kruiden Herkomst: ekomenu maatwerk 5 g
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
- Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit bakolie in een koekenpan en bak het vegan gehakt kort. Bak de ui, tomaat en paprika mee. Doe de voorgekookte snijbonen bij het vegan gehakt en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.
- Serveer de volkoren couscous met het harissa snijbonen-vegan gehakt mengsel.
TIP
Ook erg lekker met rozijnen of stukjes mango. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -2%
Groente -100%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -53%
Water + 294%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie627 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker9 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Koriander


