400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
10 g Verse peterselieHerkomst: Forc
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
600 ml Bouillon
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit78 Punten
CO2eq428 g
Water25,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Bewaar het bleekselderij groen. Bereid de bouillon.
Verhit olie in een royale soeppan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de ras el hanout.
Doe de gepelde tomaten, de bouillon en het selderijblad erbij en breng aan de kook. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Voeg de kikkererwten en de parelcouscous toe aan de soep. Kook afgedekt nog 10 minuten op een middelhoog vuur.
Snijd de verse peterselie klein en strooi vlak voor het serveren over de soep. Heerlijk met een sliert olijfolie extra vierge.
TIPJe kunt de soep ook binden met wat bloem of maïzena.
II
Harira is een gebonden, rijkgevulde soep met als belangrijkste ingrediënten tomaten, kikkererwten, wortel, selderij en Marokkaanse specerijen. Deze makkelijke en snelle maaltijdsoep is in Marokko onlosmakelijk verbonden met de vastenmaand Ramadan. Elke streek heeft zijn eigen variant op de harira. Wij maken een vega(n) variant met kikkererwten en parelcouscous.