Was of schil de krieltjes en snijd kleiner. Verhit olie in een bakpan en bak de krieltjes goudbruin en gaar in 15-20 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe. Ris de tijm van de takjes en bak met de krieltjes mee. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd voor de ketchup de tomaten in grove stukken. Verwarm een beetje olie in een kleine kookpan en bak de tomaten kort aan. Voeg een scheutje water, witte wijnazijn en honing toe en laat 10 minuten pruttelen en indikken. Pureer met een staafmixer tot een gladde ketchup.
Was intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukken.
Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de hamburgers rondom bruin en gaar in 8-10 minuten. Haal de hamburgers uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Voeg de paprika en broccoli toe en bak de groente in 5-6 minuten beetgaar. Voeg een scheutje water toe en laat even staan.
Serveer de gebakken krieltjes met de hamburger en de groenten. On top: de zelfgemaakte ketchup.
TIPHet is ook erg lekker om de krieltjes te bakken in de oven (20 minuten op 220 ºC).
II
Dit is een echt feestmaal voor het hele gezin. Een hamburger van topkwaliteit samen krieltjes, paprika en broccoli. On top: zelfgemaakte ketchup, maar je kunt ook 'gewoon' plakjes tomaat erbij serveren. Alles mag en is even lekker!