Groentetaart met feta pompoen en spinazie
Nog geen reviews
651 kcal
0 g groente
Het is weer herfst. De bladeren beginnen oranje te kleuren en daarom vandaag een hartverwarmend gerecht met een hoofdrol voor pompoen. Deze herfstgroente komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en behoort tot de oudste bekende gewassen. Pompoen is een veelzijdige groente en vandaag serveren we ‘m met spinazie en feta in een overheerlijke groentetaart.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 100 g Spinazie Herkomst: beleaf
- 200 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 1 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 1 el Olijfolie extra vierge
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik 2 bakplaten). Bedek de bakplaat met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Plaats de bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak het deeg 10-15 minuten, totdat het bladerdeeg gaar is. Haal daarna weer uit de oven.
- Breng intussen water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
- Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Verdeel alle groenten en de knoflook over het bladerdeeg en verbrokkel de fetakaas erover. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover.
- Bak de plaattaart nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Het is ook lekker om het bladerdeeg in te smeren met wat crème fraîche of roomkaas. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente -100%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -86%
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Seizoen, 9 maanden, Vegetarisch, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie651 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker5 g
Vet26 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Gluten


