0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
Zelf toevoegen
300 ml Water
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit65 Punten
CO2eq4.744 g
Water80,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng het water aan de kook. Was of schil de aardappels en meiraapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de aardappels en meiraapjes toe en bak kort mee. Blus af met het kokende water en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Ris de tijm van de takjes en strooi erover. Laat de meiraapjes en aardappels 15-20 minuten afgedekt stoven.
Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan. Voeg toe aan de pan en laat in het vocht garen.
Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was grondig en snijd klein (circa 2 cm) en voeg op het laatst toe aan de pan met de meiraapjes. Verwarm kort mee totdat de raapstelen beginnen te slinken.
Serveer de groentestoof in diepe borden.
TIPJe kunt de aardappels ook apart koken en naast de groentestoof serveren.
II
Het is een beetje verwarrend maar meiraapjes zijn vanaf juni verkrijgbaar van eigen bodem. Deze wit-roze knolletjes zijn geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppotten, soepen of salades. Rauw lijkt de smaak op die van radijsjes, maar dan minder scherp. Meiraapjes zijn een kruising tussen kool en koolraap, ze hoeven niet geschild te worden en hebben een korte bereidingstijd nodig. Onze biologische meiraapjes worden geleverd door 'De Lepelaar.'