Kippendijen met fonio met een stoofje van bleekselderij en courgette

635 kcal
250 g groente

Fonio is het oudste authentiek Afrikaanse graan. Het groeit op arme zandgrond met weinig water aan de rand van de Sahara. De groei van het graan is niet alleen praktisch om te consumeren, maar gaat ook verwoestijning en erosie tegen. Fonio bevat belangrijke aminozuren die o.a. belangrijk zijn voor de stofwisseling. Het is ook nog eens vrij van gluten en snel te bereiden.

Kippendijen met fonio

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 50 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 100 g Fonio Herkomst: Do-it
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 2 el Olie (of boter)
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en bleekselderij en snijd klein. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon. Verhit olie in een bakpan en bak de groenten 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt pruttelen op een laag vuur.
  2. Breng de kipdijbeenfilet op smaak met zout, peper en een beetje paprikapoeder. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet 2 minuten aan beide kanten op een hoog vuur. Temper daarna het vuur en bak in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Voeg de fonio toe aan het kokende water en kook 5 minuten. Laat goed uitlekken en zet nog 5 minuten afgedekt opzij. Roer daarna los met een vork.
  4. Serveer de fonio met de kipdijbeenfilet en de groentestoof.
TIP
De kip kun je ook meestoven met de groenten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijAfvallenGezinLekker snelVariatieGlutenvrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie635 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Kip
Paprika
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten