Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Variatie, Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin, Lekker snel, Seizoen
TarweGlutenVisPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
200 g Witte kool, gesneden
170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman
5 g Verse bieslookHerkomst: Forc
250 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
200 g Heekfilet
Zelf toevoegen
2 el Kerriepoeder
snufje Zout en (chili)peper
2 el Sojasaus
2 el Bloem
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq552 g
Water6,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
Dep intussen de vis droog met keukenpapier en snijd in repen (in de breedte). Meng de bloem met kerriepoeder, zout en peper en rol de visreepjes erdoor. Verhit olie in een grote wok of bakpan en bak de vis op een hoog vuur licht krokant aan alle kanten. Schep daarna uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de paprika in reepjes. Roerbak de witte kool samen met de paprika in de pan van de vis circa 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de gekookte noodles toe en meng goed door elkaar.
Rasp de groene schil van de limoen boven de pan en knijp de rest van de limoen erboven uit. Voeg de sojasaus en een beetje kookvocht toe voor een lekker sausje.
Snijd de bieslook klein. Breng het gerecht op smaak met (chili)peper en bieslook (of hou de bieslook apart). Serveer de noodels met de gebakken visjes.
TIPHeb je nog een ei, oud brood, cornflakes, panko of paneermeel in huis? Je kunt dan de reepjes vis nóg krokanter maken!
II
Wokken is snel, wokken is makkelijk en wokken is overheerlijk! De vis krijgt een licht krokant kerrie-korstje en de paprika en kool worden snel gewokt voor een lekkere bite. De smaak? Een fenomenaal sausje voor het wokgerecht: limoen met sojasaus!