400 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
400 g Pompoen, gesneden
200 g Varkensfiletlapje
Zelf toevoegen
2 el Olie (of boter)
15 g Paneermeel of broodkruim
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente360 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq2.355 g
Water184,2 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Pel en snipper de ui. Kook de aardappels en ui met de helft van de pompoen afgedekt in 20 minuten gaar. Giet het water af en stamp alles met een klontje boter tot een gladde puree.
Schil intussen de koolrabi en snijd in blokjes. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de koolrabi met de prei en de rest van de gesneden pompoen enkele minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje water toe en stoof afgedekt 10 minuten. Kruid met peper en zout. Verwijder aan het eind de deksel, er mag geen water meer in de pan staan.
Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Snijd de dragon klein. Meng de linzen met de dragon en groenten en schep in de ovenschaal. Top met gepureerde pompoen-aardappelpuree en bestrooi met paneermeel en een klontje boter. Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kruid de varkensfilet met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de varkensfiletlapjes kort op een hoog vuur. Temper het vuur en bak in 5 minuten gaar. Voeg eventueel een klontje boter toe. Serveer de varkensfilet met de groentegratin.
TIPHet is ook lekker het varkensvlees klein te snijden en met de groenten mee te bakken en in de oven te garen.
II
Zet moeiteloos een heerlijke ovenschotel op tafel met onze voorgesneden pompoenblokjes. Het schillen, uithollen en snijden is al voor je gedaan; alles wat je hoeft te doen is je favoriete gerecht maken en genieten. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®