Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de groentefrietjes in een kom, druppel wat olijfolie erover en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Spreid uit over de bakplaat. Bak in 25-30 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Was de tomaat en snijd klein. Snijd de basilicum klein. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge en peper. Strooi de zadenmix erover en zet opzij.
Verhit olie in een bakpan en bak de cashew-zwarte bonenburger aan beide kanten bruin.
Serveer de groentefrietjes met de bonenburger en tomatensalade.
TIPHet is ook erg lekker om een dressing te maken voor de salade.
II
Vandaag staan er vrolijke groentefrietjes op het menu. We combineren verschillende kleuren groenten waardoor dit een heel vrolijk gerecht wordt, en voedzaam. Wortels bevatten namelijk veel bètacaroteen, dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en is onder andere goed voor je ogen. Verder bevatten de groentefrietjes ook veel mineralen én veel vezels.