Groentebrood van courgette

Groentebrood van courgette met komijn kaas

| 384 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Variatie, Vegetarisch, Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Eiwitrijk, 9 maanden
Noten
Ei
Melk
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Plakjes kaas komijn
  • 2 st Ei
  • 0.5 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 150 g AmandelmeelHerkomst: Horizon

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakpoeder
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente40 g
vita-scoreVitaliteit72 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.342 g
water-reduction-scoreWater1.234,3 l

Voorbereiding (50 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cakeblik in.
  2. Was de courgette en snijd in hele kleine stukjes of rasp grof.
  3. Meng de courgette met de eieren, amandelmeel, bakpoeder en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schenk of schep het mengsel in het cakeblik en bak het groentebrood in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in het cakeblik.
  5. Snijd het courgettebrood in plakken en beleg met plakjes komijn kaas.
TIPLekker met verse rozemarijn.

II

Deze kaas met komijn van Bastiaansen heeft de kenmerkende, iets nootachtige smaak van komijnzaadjes! De kaas wordt gemaakt van melk van Nederlandse koeien en is vegetarisch gestremd. Lekker in combinatie met groentebrood van courgette. Dit brood kun je bewaren in de koelkast en is lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie384 kcal
Koolhydraten6 g
Suiker3 g
Vet32 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit18 g
Vezels2 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Ei
Melk
Lactose