Keto Groente-spaghetti Alfredo met portabella ! Weinig koolhydraten

540 kcal
250 g groente

KETOGEEN Een Alfredo saus is een typische saus uit Rome die gemaakt wordt met boter en veel Parmezaanse kaas. In dit recept gebruiken we een handige truc met een klein beetje room en erbij Hollandse kaas. Makkelijk en genieten maar! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Groente-spaghetti Alfredo met portabella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 250 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 200 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
  • 100 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 200 g Courgette-pompoen spaghetti Herkomst: Proef
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en boter
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el Witte wijnazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Veeg de portabella's schoon. Verwarm olie in een brede bakpan en bak de portabella een paar minuten aan beide kanten. Maak op smaak met een klontje boter, peper en zout. Schep uit de pan en houd warm.
  2. Was de spinazie, snijd eventueel kleiner en laat uitlekken. Giet de boterbonen af en spoel in een zeef onder de kraan.
  3. Verwarm olie in de pan van de portabella en bak de boterbonen en spinazie enkele minuten. Voeg de room toe, samen met de geraspte kaas en een scheutje water en azijn. Maak op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  4. Verhit olie in een bakpan en roerbak de groentespaghetti 1-2 minuten. Serveer de groentespaghetti met de kaas saus en erop de portabella.
TIP
Je kunt de portabella in repen snijden en meebakken met de spinazie. Of je maakt een lekkere pesto van de spinazie.
4,2
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 41%
co2-reduction-score
CO2 eq -44%
water-reduction-score
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie540 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker5 g
Vet40 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit23 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten