Keto Groente-spaghetti Alfredo met portabella ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
590 kcal
250 g groente

KETOGEEN Een Alfredo saus is een typische saus uit Rome die gemaakt wordt met boter en veel Parmezaanse kaas. In dit recept gebruiken we een handige truc met een klein beetje room en erbij Hollandse kaas. Makkelijk en genieten maar!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Veeg de portabella's schoon. Verwarm olie in een brede bakpan en bak de portabella een paar minuten aan beide kanten. Maak op smaak met een klontje boter, peper en zout. Schep uit de pan en houd warm.
- Was de spinazie, snijd eventueel kleiner en laat uitlekken. Giet de boterbonen af en spoel in een zeef onder de kraan.
- Verwarm olie in de pan van de portabella en bak de courgette-pompoenspaghetti 1 minuut op hoog vuur. Voeg de zure room toe, samen met de geraspte kaas en een scheutje water en azijn. Voeg de spinazie en boterbonen toe en warm een paar minuten door terwijl je soms omschept. Maak op smaak met gedroogde groene kruiden, peper en zout.
- Serveer de groentespaghetti met de kaas saus en erop de portabella.
TIP
Je kunt de portabella in repen snijden en meebakken met de spinazie. Of je maakt een lekkere pesto van de spinazie. Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Courgette-pompoen spaghettiHerkomst: Proef
- 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
- 200 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
- 100 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
- 100 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 250 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 1 tl Gedroogde groene kruiden
- 2 el Olijfolie en boter
- 1 el Witte wijnazijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 98%
Vitaliteit + 41%
CO2 eq -43%
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie590 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker4 g
Vet45 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit26 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Peulvruchten