Groene stamppot

Groene stamppot met schelvisfilet

| 615 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Glutenvrij, Seizoen
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 400 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Schelvisfilet
  • 2 el Groene kruidenHerkomst: Het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente230 g
vita-scoreVitaliteit77 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.051 g
water-reduction-scoreWater5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp grof met een pureestamper (zonder kookvocht).
  2. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Breng een pan met een klein laagje water en zout aan de kook en blancheer de spinazie een minuut. Giet het water af en laat heel goed uitlekken. Pureer de spinazie in je keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  3. Schep de spinazie door de aardappels en roer tot je een mooie groene stamppot krijgt. Voeg eventueel een klontje boter toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Dep de vis droog en strooi de groene kruiden erover. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en de vis gaar in 4-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de groene stamppot met de schelvisfilet.
TIPDe vis is ook heel erg lekker met wat citroensap.

II

Vandaag kleuren we de stamppot mooi groen met verse spinazie. De Bio Brothers Johan en Toon Tielen bezitten een biologisch tuinbouwbedrijf in de regio Venlo. Door de zuidelijke ligging van het bedrijf worden hun biologische producten al in het vroege voorjaar aangeboden. Naast biologische spinazie telen de Bio Brothers ook courgette, rabarber en boerenkool.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie615 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker6 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit31 g
Vezels11 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis