Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Glutenvrij, Seizoen
Vis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
400 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Schelvisfilet
2 el Groene kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit77 Punten
CO2eq1.051 g
Water5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp grof met een pureestamper (zonder kookvocht).
Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Breng een pan met een klein laagje water en zout aan de kook en blancheer de spinazie een minuut. Giet het water af en laat heel goed uitlekken. Pureer de spinazie in je keukenmachine of met een staafmixer fijn.
Schep de spinazie door de aardappels en roer tot je een mooie groene stamppot krijgt. Voeg eventueel een klontje boter toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Pel de ui en snijd in ringen. Dep de vis droog en strooi de groene kruiden erover. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en de vis gaar in 4-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de groene stamppot met de schelvisfilet.
TIPDe vis is ook heel erg lekker met wat citroensap.
II
Vandaag kleuren we de stamppot mooi groen met verse spinazie. De Bio Brothers Johan en Toon Tielen bezitten een biologisch tuinbouwbedrijf in de regio Venlo. Door de zuidelijke ligging van het bedrijf worden hun biologische producten al in het vroege voorjaar aangeboden. Naast biologische spinazie telen de Bio Brothers ook courgette, rabarber en boerenkool.