Groene power bowl met knapperige kikkererwten ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
588 kcal
380 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Op zoek naar een gerecht dat zowel voedzaam als verrassend lekker is? Deze bowl combineert romige spinazie-pesto, spruitjes met een knapperig randje en goudbruine kikkererwten die zorgen voor de perfecte bite.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 370 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 200 g Cottage cheese Herkomst: zuger
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 300 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 200 g Cherry trostomaten Herkomst: Agrologica
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken. Meng ze met wat olie, paprikapoeder, peper en zout. Spreid uit over de bakplaat en rooster ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Was de spinazie en snijd kleiner (gebruik ook de stelen). Verwarm olie in een bakpan en en bak de spinazie tot de bladeren slinken. Schep daarna uit de pan en doe de spinazie in een kom. Voeg olijfolie, knoflook, citroensap, basilicum, cottage cheese en een scheutje water toe en mix met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Schenk indien nodig nog een beetje water erbij voor de juiste dikte.
- Pel de ui en snijd in partjes. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden. Verhit opnieuw olie in de bakpan en roerbak de ui en spruitjes op hoog vuur zodat alles een mooi bruin randje krijgt.
- Spoel de cherrytomaten onder de kraan en halveer ze. Meng de spinazie-pesto door de gebakken spruitjes en doe de tomaatjes erbij (bewaar er een paar voor garnering). Breng op smaak met peper en zout. Laat dit een paar minuten meebakken zodat de smaken goed samenkomen.
- Schep het gerecht op borden en maak het af met de knapperige geroosterde kikkererwten en overgebleven tomaatjes als topping.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak dan de kikkererwten krokant in een pan (15 minuten), smeer de pesto op het bord in plaats van deze door de spruitjes te mengen, en leg de spruitjes erbovenop. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 202%
Vitaliteit + 48%
CO2 eq -62%
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie588 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker9 g
Vet31 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit30 g
Vezels18 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Peulvruchten


