Groene kool bakjes met vegan gehakt en aardappels

663 kcal
240 g groente

Groene kool (of savooiekool) zit boordevol vitamine K en C. Verder bevat kool ook veel foliumzuur (vitamine B11) en vitamine A. Naast het feit dat groene kool gezond is, heeft het ook een genezende werking. Van oudsher worden koolbladeren op wonden gelegd. Het blad zou het genezingsproces van een (schaaf)wond, schram of blauwe plek kunnen versnellen.

Groene kool bakjes met vegan gehakt

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Groene kool Herkomst: Waog
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 120 g Vegan gehakt Herkomst: prolaterre
  • 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verwijder de bladeren van de kool, was onder de kraan en laat goed uitlekken. Bewaar een aantal niet al te grote bladeren om later als bakje te gebruiken en te vullen. Snijd de rest van de bladeren in kleine reepjes. Laat de rozijnen wellen in een bakje met lauw water.
  3. Verhit olie in een ruime wok of bakpan. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak het vegan gehakt enkele minuten mee. Voeg de kleingesneden groene kool toe en roerbak mee totdat de kool slinkt (na 8-10 minuten). Pers de knoflook erboven uit.
  4. Giet het water van de rozijnen af en schep ze door het groene koolmengsel. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, sojasaus, zout en peper.
  5. Snijd de aardappels kleiner en schep door het groene koolmengsel. Verdeel alles over de groene kool bakjes. Of serveer de aardappels ernaast.
TIP
Het is ook lekker de aardappeltjes te bakken. Heb je groene kool over? Maak eens groene kool chips in de oven. Hussel de kool met olie en specerijen en bak in circa 10 minuten krokant op 180 ºC.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -82%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischEiwitrijkGlutenvrijSeizoenVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie663 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker24 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels18 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Pinda's
Sulfiet
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten