Romige frittata met groene groenten en ham

Romige frittata met groene groenten en ham ! Weinig koolhydraten

| 553 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust
Peulvruchten
Varken
Ei
Melk
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 3 st Ei
  • 70 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 200 g Doperwten
  • 70 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit56 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.953 g
water-reduction-scoreWater33,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in hele kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  4. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Schep de doperwten en ham door het broccoli-courgettemengsel.
  5. Klop de eieren los met de room. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover en schud de schaal zodat het zich goed verspreidt. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenkant.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Bak de frittata dan (afgedekt) in een bakpan op een middelhoog vuur.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Een frittata is van oorsprong een Italiaans gerecht. Door etensrestjes van de vorige dag met ei te mengen en op te bakken, konden de Italianen hun restjes prima wegwerken. Een frittata kun je met allerlei ingrediënten maken en is dus ideaal om voedselverspilling tegen te gaan. Vandaag maken we een groene frittata met courgette, broccoli en doperwten. Onze biodynamische doperwten komen van eigen bodem.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie553 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker13 g
Vet37 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit32 g
Vezels11 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Varken
Ei
Melk
Lactose