Romige frittata met groene groenten en ham ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
553 kcal
350 g groente
Romige frittata met groene groenten en ham
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Een frittata is van oorsprong een Italiaans gerecht. Door etensrestjes van de vorige dag met ei te mengen en op te bakken, konden de Italianen hun restjes prima wegwerken. Een frittata kun je met allerlei ingrediënten maken en is dus ideaal om voedselverspilling tegen te gaan. Vandaag maken we een groene frittata met courgette, broccoli en doperwten. Onze biodynamische doperwten komen van eigen bodem.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in hele kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  4. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Schep de doperwten en ham door het broccoli-courgettemengsel.
  5. Klop de eieren los met de room. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover en schud de schaal zodat het zich goed verspreidt. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenkant.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de frittata dan (afgedekt) in een bakpan op een middelhoog vuur.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 70 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 70 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 7%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 14%
co2-reduction-score
CO2eq+ 16%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie553 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker13 g
Vet37 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit32 g
Vezels11 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Varken
Ei
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen