Groene asperges met een rode biet burger en aardappel-wortelpuree
Nog geen reviews
612 kcal
250 g groente
Wanneer asperges boven de grond worden geteeld, vangen ze veel zonlicht en kleuren ze groen. Hoewel groene asperges afkomstig zijn van dezelfde plant als witte asperges, zijn ze heel anders te bereiden. Zo hoef je groene asperges niet te schillen en is de bereidingstijd korter dan die van witte asperges. Dat is lekker makkelijk! Onze biologische asperges worden geleverd door Overesch in Raalte.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 250 g Groene asperges, los Herkomst: Verhoeven
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 g Rode biet burger Herkomst: Soto
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Was of schil de aardappels en wortel, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree.
- Was intussen de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant. Het is lekker om de asperges te grillen in een grillpan. Heb je geen grillpan, dan kun je ze ook prima bakken in een gewone bakpan. Grill of bak de groenten lichtbruin op een hoog vuur (circa 5-7 minuten).
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de rode bieten burgers 5-7 minuten.
- Serveer de stamppot met de gegrilde asperges en een rode biet burger.
TIP
Je kunt de asperges ook 5 minuten koken in plaats van ze te grillen of bakken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 98%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -79%
Water -83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij, Vegetarisch, Gezin, Vegan, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie612 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker17 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit12 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten


