500 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq361 g
Water10,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Was of schil de aardappels en wortel, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree.
Was intussen de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant. Het is lekker om de asperges te grillen in een grillpan. Heb je geen grillpan, dan kun je ze ook prima bakken in een gewone bakpan. Grill of bak de groenten lichtbruin op een hoog vuur (circa 5-7 minuten).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de rode bieten burgers 5-7 minuten.
Serveer de stamppot met de gegrilde asperges en een rode biet burger.
TIPJe kunt de asperges ook 5 minuten koken in plaats van ze te grillen of bakken.
II
Wanneer asperges boven de grond worden geteeld, vangen ze veel zonlicht en kleuren ze groen. Hoewel groene asperges afkomstig zijn van dezelfde plant als witte asperges, zijn ze heel anders te bereiden. Zo hoef je groene asperges niet te schillen en is de bereidingstijd korter dan die van witte asperges. Dat is lekker makkelijk! Onze biologische asperges worden geleverd door Overesch in Raalte.